Vrchol produkční zóny Valtellina v italské Lombardii a vlajková loď rodinného vinařství Bettini. Červené víno vyrobené, pouze v nejlepších letech, z více než 100 dní sušených hroznů odrůdy Nebbiolo, které pocházejí z nejlepších lokalit napříč zónou. Vinohrady, které stojí za tímto vínem, se nacházejí v Rhétských Alpách a jsou tak obzvláště příkré a chudé, díky štěrkovité půdě s vysokým obsahem oxidu křemičitého. Všechny práce na vinicích rodinné vinařství Bettini, které má zásluhy na tomto víně, vykonává manuálně, v některých případech kvůli strmosti i s využitím jistících technologii. Více
Celý popis produktu
Sfursat di Valtellina Rosso D.O.C.G. - Fratelli Bettini: Vrchol produkční zóny Valtellina v italské Lombardii a vlajková loď rodinného vinařství Bettini, to je Sfursat. Červené víno vyrobené, pouze v nejlepších letech, z více než 100 dní sušených hroznů odrůdy Nebiolo, které pocházejí z nejlepších lokalit napříč zónou. Vinohrady, které stojí za tímto vínem, se nacházejí v Rhétských Alpách a jsou tak obzvláště příkré a chudé, díky štěrkovité půdě s vysokým obsahem oxidu křemičitého. Všechny práce na vinicích rodinné vinařství Bettini, které má zásluhy na tomto víně, vykonává manuálně, v některých případech kvůli strmosti i s využitím jistících technologii.
Vinifikace: Výnos na vinících má rodina Bettini stanovený velmi nízko, aby se hrozny maximálně koncentrovaly a zvýšily tak svůj bezcukernatý extrakt. Po přísné selekci, co nejvyzrálějších hroznů, se převezou do sklepa, kde se přendají do dřevěných bedínek k sušení do začátku nového roku (leden), tedy více než 100 dní. Dehydratací se v hroznech zvyší nejen obsah cukru, ale i vše ostatní, včetně aromatických látek a fenolických sloučenin. Po ukončeném procesu sušení, již přechází víno ke klasickému zpracování.
Víno bylo zušlechťováno po dobu 1 roku v nejlepších barikových sudech francouzského původu.
Potenciál archivace 15 i více let
Barva a vzhled
Purpurově červená
Aroma
Velice intenzivní, komplexní a perzistentní s tóny lesních plodů, které se mísí se skořicí, hřebíčkem a čokoládou
Chuť
Evokující mohutný pocit v ústech, taniny jsou zde výrazně teplé a celkový zážitek je perfektně vyvážený a perzistentně dlouhý
Párování s jídlem
Ideální víno k sytým masovým chodům se silnými omáčkami a vyzrálým sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 15%
Doporučená teplota podávání: Otevřete láhev alespoň 40 minut před podáváním. Servírujte při teplotě 20 °C.
Druh vína: suché
Odrůdy: 100% Nebbiolo (Chiavennasca)
Země: Itálie
Oblast: Lombardie
Vinařství: Fratelli Bettini
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Lombardie |
Odrůda | Nebbiolo |
Metoda | Appassimento |