Pliniana Primitivo di Manduria DOC Riserva

Novinky Pliniana
Cena
699 Kč

Vinařství

Kód produktu
90100375

Skladem
ks
(24 ks na skladě)

Primitivo s označením Riserva - vlajková loď vinařství Pliniana. Pyšní se velmi starými keři na nejlepších pozemcích v prestižní mandurské apelaci, ručním sběrem a přísným vyselektováním hroznů na ty nejlepší z nejlepších, komplexní vinifikací a dlouhým zráním na nejlepších francouzských sudech po dobu alespoň dvou let. Víno s jedinečným projevem a odrazem místa původu. Více

Celý popis produktu

Pliniana Primitivo di Manduria DOC Riserva - Pliniana: Hrozny ze 100% odrůdy Primitivo pochází z nejlepších pozemků, které má vinařství Pliniana k dispozici v rámci prestižní mandurské apelace. Keře vinné révy se stařím 70 let a velmi hlubokými kořeny dokaží skvěle přenést chuť a význam výjimečného terroira do sklenice. V perfektní zralosti jsou ručně sesbírany a vyselektovány na ty nejlepší z nejlepších, odstopkují se a podrtí na rmut, který se nechá předfermentačně macerovat při nízké teplotě, aby se co nejvíce extrahovaly vonné látky a třísloviny. Následně se rmut podrobí alkoholovému kvašení při teplotě 27 °C. Kvašení se zastavuje, jakmile hodnota zbytkového cukru dosáhne hranice 12 gramu/litr a 15% alkoholu. Ve víně je také provedena jablečno-mlečná fermentace za účelem snížení kyselosti a tím vybalancování chuťového projevu. Závěrem je víno zušlechťované po dobu 24 měsíců s týdenními batonážemi (ležení na kalech) na nejlepších francouzských dubových sudech velkého objemu.

Sur-lie metoda "ležení na kalech" přidává vínu specifické vlastnosti - zrání v přítomnosti vinných kalů zvýrazní jednotlivé vůně a víno získá bohatší chuť. Je také stabilnější, komplexnější a dosahuje nižšího obsahu síry.

Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.

Barva a vzhled
Neprůhledně rubínově červená

Aroma
Komplexní, s tóny zralých ostružin, švestkového džemu a rybízu. Sekundární tóny poté představuje kakao, čokoláda a balzamiko

Chuť
Plná a vrstvená, s velkou koncentrací, jemnými taniny a nevšedně dlouhou perzistencí

Párování s jídlem
Doporučujeme podávat k těžkým masitým pokrmům se silnými omáčkami a vyzrálým sýrům

Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku

Obsah alkoholu: 15,5 %

Doporučená teplota podávání: 18-20 °C

Druh vína: polosuché

Odrůdy: Primitivo

Země: Itálie

Oblast: Puglia

Vinařství: Pliniana

Objem: 0,75 l

Parametry
Druh vína polosuché
Země Itálie - Puglia
Odrůda Primitivo
Metoda Sur-lie

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine