Los Olivos Riserva

Cena
350 Kč

Vinařství

Kód produktu
90100338

Skladem
ks
(23 ks na skladě)

Červené víno vyrobené z mezinárodních odrůd (Merlot a Cabernet Sauvignon) z nejreprezentativnějšího pozemku, kterým panství Nekeas v regionu Navarra (Španělsko) disponuje. Nachází se v srdci údolí, vedle kaple San Juan, kde je půda extrémně chudá, s hloubkou sotva 10 cm, což znamená, že kořeny se musí rychle střetnout s mateřskou horninou, aby ji překonaly a pokračovaly v růstu. Hrozny tak v důsledku těchto okolností trpí velkým stresem, což vede k extrémně malým, koncentrovaným plodům. Více

Celý popis produktu

Los Olivos Riserva - Nekeas: Červené víno vyrobené z mezinárodních odrůd (Merlot a Cabernet Sauvignon) z nejreprezentativnějšího pozemku, kterým panství Nekeas v regionu Navarra (Španělsko) disponuje. Nachází se v srdci údolí, vedle kaple San Juan, kde je půda extrémně chudá, s hloubkou sotva 10 cm, což znamená, že kořeny se musí rychle střetnout s mateřskou horninou, aby ji překonaly a pokračovaly v růstu. Dalšími aspekty jsou vysoká nadmořská výška a kamenitá půda, která nezadržuje vodu. V obou případech hrozny trpí velkým stresem, což vede k extrémně malým, koncentrovaným plodům.

Vinifikace: Hrozny odrůd Cab. Sauvignon a Merlot se zpracovávají odděleně, pokud nejsou podmínky, natolik vynikající, že by bylo možné sestavit výsledné víno od počátku.
Studená macerace minimálně 8/10 dní. Průměrná celková macerace: 25 dní. Jablečno-mléčná fermentace v nových a rok starých sudech (50:50).
Zrání 15 až 18 měsíců v sudech z francouzského dubu, které se používají v průměru 1 rok. Nečeřené, nefiltrované víno zrající v sudech s častým stočením.
Víno se mísí ihned po jablečno-mléčné fermentaci. Žádná stabilizace za studena, filtrováno celulózou.

Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.

Barva a vzhled
Rubínově červená

Aroma
Různorodé a komplexní s tóny zralého ovoce, sultánků, sirupu a medu, praženého karamelu a eukalyptu, s voskovými a koženými podtóny.

Chuť
Zaoblená a sametová s dlouhým minerálním závěrem

Párování s jídlem
Skvěle se hodí k masům, jako je jehněčí a telecí, stejně tak k těstovinám s omáčkami na bázi masa (Bolognese)

Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku

Obsah alkoholu: 14,5 %

Doporučená teplota podávání: 17-19 °C.

Druh vína: suché

Odrůdy: Cabernet Sauvignon a Merlot

Země: Španělsko

Oblast: Navarra

Vinařství: Nekeas

Objem: 0,75 l

Parametry
Druh vína suché
Země Španělsko - Navarra
Odrůda Merlot, Cabernet Sauvignon
Ročník 2016

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine